pátek 9. dubna 2010

Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem

Ingredience:
cannelloni (asi 200 g - 250 g) = těstoviny ve tvaru trubiček, olivový olej na vymazání pekáčku, strouhaný parmezán asi 40 g
Boloňská omáčka: pro 2 dospělé a jedno dítě asi 400 g mletého masa, 2 stroužky česneku, menší cibule, 2 lžičky koření na mleté maso, bazalka nebo oregáno, asi 4 sterilovaná rajčata (dávám jednu malou skleničku ve vlastní šťávě, tj. 0,33 l ), olivový olej
Bešamel: menší cibule, 40 g másla, 40 g hladké mouky, 1/2 l mléka, sůl, 1 hřebíček, 1 bobkový list, mletý bílý pepř, špetka strouhaného muškátového oříšku

Postup přípravy: Boloňská omáčka: na oleji osmažíme cibulku, když vůně zesládne, přidáme mleté maso, prudce opečeme a mícháme, pak přidáme koření, nakrájená rajčata, prolisovaný česnek a dusíme asi 10 minut.
Bešamel: cibuli zpěníme na másle, přisypeme mouku a necháme zhoustnout, mícháme. Takto připravenou jíšku necháme vychladnout, pak zalijeme mlékem a rozpustíme dohladka. Přivedeme k varu, neustále mícháme. Přidáme koření a necháme na mírném ohni vařit 20
minut. Pak přecedíme.
Pekáček trochu vymažeme olivovým olejem a nalijeme polovinu bešamelu. Cannelloni plníme boloňskou omáčkou a dáváme do pekáčku, měly by být asi dvě vrstvy (tento recept je pro 2,5 osoby - dva dospělé a jedno dítě, tak je tam vrstva jen jedna). Zalejeme druhou polovinou bešamelu a posypeme strouhaným parmezánem. Dáme zapéct na 40 minut přikryté alobalem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

 
TOPlist