úterý 23. března 2010

Čína

Čína je mé oblíbené jídlo, které není vůbec těžké na přípravu. Kořenit se nemusíte vůbec bát, protože v tomto jídle nejde kořením nic zkazit. :-)

Ingredience:
• kuřecí řízky (1 kuřecí řízek na osobu)
• 1 červená a žlutá paprika
• pórek
• 2 žloutky
• olej
• červená paprika, kari
• sojovka
• solamil

Nakrájíme maso na nudličky, okořeníme červenou paprikou, kari a zasypeme solamilem (škrobem)- promícháme, kořením ani solamilem nešetříme. Zalijeme 3 - 4 lžíci oleje, nakrájíme pórek na kolečka, červenou a žlutou papriku. Přidáme sojovku (v dostatečné míře, protože se ze sojovky udělá šťáva) a přidáme dva žloutky. Vše důkladně zamícháme a na závěr na povrchu zakápneme olejem. Necháme přes noc uležet.
Na rozpálené pánvi s olejem smažíme, dokud maso není hotové (Jestli je maso hotové zjistíme tak, že vyjmeme jedno maso z pánve a rozkrojíme ho. Jestliže je uvnitř na nějakém místě růžové, je potřeba ještě chvíli smažit)Podáváme nejlépe s rýží.
Nechte si šmakovat :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

 
TOPlist