neděle 28. března 2010

Margot Řezy

Ingredience:

Těsto:
300g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 3 vejce, 150 g cukr krupice, 1 dcl oleje, 2 dcl mléka
Pudinková náplň:
1/2 l mléka, 1 čokoládový pudink, 1-2 lžíce cukru, 1 lžíce kakaa
Poleva:
2 kysané smetany, (400g), 1 vanilkový cukr, 1 čokoláda Margot (nastrouhat na hrubo)

Postup přípravy:

V míse ušleháme tři žloutky s cukrem do bílé pěny a posutpně zašleháme olej, dále do této hmoty zašleháme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a dle potřeby ředíme mlékem. Nakonec lehce vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Stejnoměrně rozprostřeme a na povrch nalijeme cik cak teplý pudink (pěkně z výšky, aby protekl těstem) a pečeme v předehřáté troubě asi 30 min. Ještě na teplou buchtu natřeme kysanou smetu prošlehanou s vanilkovým cukrem a povrch posypeme Margot čokoládou. Hotovou buchtu dejte do chladu proležet. Nejlepší je druhý den, pokud vydrží :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

 
TOPlist