neděle 28. března 2010

Langoše


Ingredience:

- 2 1/2 hrnku polohrubé mouky
- 1 uvařený nastrouhaný brambor
- 1 hrnek vlažného mléka
- 1/3 kostky droždí
- 1 lžíce cukru
- 1/2 lžičky soli
- mouka na posypání válu

Příprava:

Z droždí, vlažného mléka, 1 lžíce mouky a 1 lžíce cukru připravíme kvásek. Nastrouhaný brambor promícháme se zbylou moukou, přidáme vykynutý kvásek, vypracujeme těsto a necháme asi 1 hodinu kynout. Na pomoučený vál odkrajujeme lžící větší kousky těsta a dlaní je roztlačíme na placky tak, aby okraje byly silnější než střed. Necháme vykynout a pak v rozehřátém tuku osmažíme po obou stranách do růžova. Podáváme podle chuti (česnek, kečup sýr) nebo též ve sladké úpravě (skořicový cukr, ořechy s cukrem...)

2 komentáře:

 
TOPlist