úterý 23. března 2010

Vejce v županu

Jelikož se blíží Velikonoce, přinášíme vám zaručený recept, jak se rychle a chutně zbavit nakoledovaných hromad vajíček :-)

Suroviny (na 4 porce): 8 vajec, 1 listové těsto, 200g šunky, trocha hrubé soli, kmín podle chuti, 8 lžiček plnotučné horčice, 500g čersté rukoly (nebo můžeme i nahradit jinou zelení :-)), 100g cherry rajčátek, trocha olivového oleje, 2 lžičky vinného octa, 1 lžička cukru, sůl a pepř podle chutí.

Vejce uvaříme natvrdo, aby se nám nenarodila malá kuřátka a necháme ve studené vodě zchladnout. Samozřejmě je nezapomeneme oloupat. Listové těsto rozválíme na tenký plát (válečkem, není - li váleček použijeme cokoliv válcovitého tvaru, např. slenici), který rozkrájíme na 8 čtverců (10x10 cm). Plátky na středu potřeme horčicí a poklademe dvěma plátky šunky, navrch přidáme vejce. Vajíčko zabalíme (aby mu nebyla zima), balíček potřeme lehce vodou (aby vajíčko nebylo dehydratované), posypeme hrubou solí a kmínem. Pečeme v předehřáté troubě při 120 C přibližně 20 min dozlatova. Podáváme spolu se salátem z rukoly, rajčátek, se zálivkou z oleje, octa, cukru, soli a pepře. Salát řádně promícháme a můžeme servírovat!

1 komentář:

 
TOPlist