pátek 9. dubna 2010

Broskvové kuře na červeném víně

Ingredience:
1 kuře nebo 4 kuřecí stehna, 2 cibule, 6-8 broskví, 1 lžíce čerstvě drceného kmínu, 2-3 snítky tymiánu, 1-1,5 dcl červeného vína, 6 plátků tvrdého sýra, pepř dle chuti, sůl

Postup přípravy: Římský hrnec necháme namočit dle návodu. Dno hrnce poklademe cibulí, kterou jsme pokrájeli na půlkolečka. Na vrstvu cibule vyložíme broskve, které jsme řádně omyli a pokrájeli také na půlkolečka. Pod vrstvu kuřecího masa vložíme snítky tymiánu. Kuřecí maso omyjeme, osušíme a naporcujeme. Klademe na vrstvu cibule a broskví. V následujícím kroku solíme, pepříme a kmínujeme. Takto připravený pokrm zalijeme červeným vínem, pouze po broskve. Vložíme do trouby a pečeme asi 45-50 minut při teplotě asi 220 °C. Po této době poklademe jednotlivé porce masa sýrem a zapečeme asi 20 minut již odkryté. Po dopečení lze jednotlivé porce masa vyjmout a šťávu z broskvemi a cibulí rozmixovat (já to ale nedělám).
Podáváme z těstovinami, bramborem na různé způsoby, nebo rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat

 
TOPlist