pátek 9. dubna 2010

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Ingredience:
vepřové kosti (množství podle toho, jak chceme mít polévku silnou), kořenová zelenina, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 celých kuliček pepře, sůl
Na halušky: 5 brambor, polohrubá mouka, sůl

Postup přípravy: Z kostí a ostatních přísad uvaříme polévku, tak jak je každý zvyklý. Jako vložku do polévky ale použijeme klasické halušky (jako např. na brynzové halušky).
Halušky: brambory nastrouháme na speciálním struhadle, osolíme a přidáme tolik mouky, abychom dostali hustější těsto. Halušky vhazujeme do vroucí osolené vody, když vyplavou na povrch je scedíme a propláchneme studenou vodou.

Poznámka: halušky jsou vynikající do vepřové polévky, příp. do uzené polévky z vepřového masa.

Žádné komentáře:

Okomentovat

 
TOPlist