neděle 11. dubna 2010

Kuřecí plátky se zeleninou

Ingredience:

2 kuřecí prsa, sůl, hladká mouka, 1/8 másla, 3 lžíce oleje, zeleninová směs: 1 balíček zmrazené zeleninové směsi s brokolicí, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 šálek vody, 1/2 kostičky masoxu, 2 vejce

Příprava:

Kuřecí prsa naporcujeme na malé řízečky, lehce je naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Kousek másla s olejem rozehřejeme, vložíme řízečky a z obou stran je pomalu smažíme. Dozlatova usmažené maso vyjmeme a odložíme na teplo. Do výpeku v pánvi přidáme máslo a za občasného promíchání opékáme. Pak zeleninu shrneme na stranu, do tuku přidáme lžíci mouky, osmahneme ji, zalijeme vodou, přidáme nastrouhaný masox a přimícháme zeleninu. Důkladně promícháme a dusíme, až zelenina změkne a voda se odpaří. Nakonec vše zalijeme rozšlehanými vejci a necháme je srazit. Řízečky podáváme se zeleninovou směsí a dušenou rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat

 
TOPlist