pátek 9. dubna 2010

Hovězí na houbách

Ingredience:
4 plátky hovězího zadního, sůl, pepř, olej nebo sádlo, 1 velká cibule, sladká paprika, vývar z masa nebo z masoxu, 250 g čerstvých nebo mražených hub, 1/4 l kysané smetany, trošku hladké mouky

Postup přípravy: Plátky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na tuku. Vyjmeme a do tuku po mase přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme do růžova. Zaprášíme paprikou, přilijeme trochu vývaru, provaříme a přidáme zpět opečené plátky masa a dusíme za občasného podlévání vývarem témeř do měkka. Potom přidáme na plátky nakrájemé houby (podle chuti opepříme a dosolíme) a dusíme, až je maso i houby měkké. Nakonec zalijeme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali lžičku mouky a ještě několik minut povaříme. Podáváme s těstovinami nebo knedlíky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

 
TOPlist