úterý 13. dubna 2010

Staročeská bramboračka


Ingredience:
• Kostka maggi, masová
• Sušené houby
• 2-3 brambory
• 2 lžíce másla
• Polohrubá mouka
• Sůl
• Majoránka
• Podravka nebo Vegeta
• 2 vejce
• Pažitka

1,5 až 2 litry vody dáme vařit v hrnci, přidáme kostku maggi, sušené houby, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Přidáme 2-3 brambory (oloupané a nakrájené na kostky). Poté přidáme zeleninu – např. mrkev, celer, petržel, kapustu, hrášek, kukuřici, květák, brokolici atd. Povaříme 15 minut a připravíme si jíšku. Necháme rozpustit 2 polévkové lžíce másla a přidáme přibližně 2 lžíce polohrubé mouky (tak aby nám vznikla hustá kaše), mícháme směs do světle hnědého zbarvení. Ještě teplou jíšku přidáme ke vroucí polévce. Necháme chvilku vařit a klepneme 2 vejce, nemícháme ihned, aby vejce mělo tužší konzistenci. Opět chvíli povaříme a přidáme majoránku, pažitku a dochutíme solí a můžeme podávat. Je možné polévku zjemnit troškou sádla.

Žádné komentáře:

Okomentovat

 
TOPlist