úterý 13. dubna 2010

Staročeská bábovka


Ingredience:
• 27 dkg hl. mouky
• 15 dkg cukru
• 1 prášek do pečiva
• 1 vanilkový cukr
• 3 vejce
• 1 smetana na šlehání
• Máslo na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy

Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Po smíchání přidáme 3 vejce a smetanu. Pokud je těsto moc husté, přilijeme malinko mléka a vše zamícháme a zalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme při 180°C asi 40 minut. Bábovka bude hotová, až se nám na špejli nebude lepit těsto. Jestliže nám bábovka z formy nejde vyklopit, formu položíme dnem dolu na talíř a na ní položíme namočenou utěrku. Po vychladnutí je možné bábovku ze shora posypat cukrem.

1 komentář:

 
TOPlist